Το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ για πρωινό

χριστουγεννιάτικο κέικ

Η συνταγή για το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκό γλάσο, κράνμπερις κι αμύγδαλα.

Σε λίγες μέρες τα σχολεία θα κλείσουν για τα Χριστούγεννα, κάποιοι γονείς θα πάρουμε την άδειά μας, κάποιοι θα κάτσουν ελάχιστες μέρες (και σίγουρα κάποιοι ίσως και καθόλου). Είτε έτσι είτε αλλιώς όλοι μας θα προσπαθήσουμε να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας.

Κι εκτός από τις ωραίες βόλτες, τα απογεύματα με τα επιτραπέζια και τα βράδια με τα ωραία παραμύθια, κάτι που μας ενώνει πολύ και το χαιρόμαστε ως οικογένεια, είναι το να τρώμε όλοι μαζί πρωινό. Είναι υπέροχη αυτή η απλή, αλλά τόσο σπουδαία στιγμή, που μαζευόμαστε όλοι μαζί στην κουζίνα, τρώμε και πίνουμε χυμούς και γάλα, (εντάξει και καφέ) και μιλάμε για τις μέρες μας, τις σκέψεις μας, τα όνειρά μας.

Η αλήθεια είναι ότι κανένα γάλα που πίνεται ενώ είμαστε ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου, κανένα ταπεράκι για το σχολείο (όσο σούπερ και να είναι) κανένα σνακ για το γραφείο όλες αυτές τις δύσκολες μέρες της καθημερινότητας δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ήρεμο πρωινό που μπορούμε να έχουμε τις ημέρες των διακοπών μας.

Για αυτό, ας δούμε τί μπορούμε να φτιάξουμε για αυτές τις μέρες που να είναι γιορτινό, νόστιμο και γρήγορο!

Ας ξεκινήσουμε με ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ:

Υλικά για το κέικ

  • 500 γραμμάρια φαρίνα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι (άνω του έτους)
  • 4 αυγά
  • 150 ml γάλα
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα cranberries
  • 100 γραμμάρια χοντροσπασμένα αμύγδαλα

Για το λευκό γλάσο

  • 2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 4. κ.σ. γάλα
  • 2.κ.σ.μέλι ανθέων (άνω του έτους)
  • 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει (3-4 λεπτά)
  • Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό και διαδοχικά τη φαρίνα.
  • Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα, τα cranberries και τα αμύγδαλα. Αν θέλετε, κρατήστε λίγα και για την διακόσμηση.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με το γάλα. Προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα γλάσο πηχτό.
  • Το απλώνουμε αμέσως στο κέικ μας και το διακοσμούμε με τα cranberries και τα αμύγδαλα που κρατήσαμε ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας (ρόδι, κουκουνάρι κλπ).

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network