Η αυθεντική βασιλόπιτα αμυγδάλου που λατρεύουν τα παιδιά!

Βασιλόπιτα αμυγδάλου

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 15
Χρόνος μαγειρέματος: 40-50

Υλικά
300 γραμμ. αλεύρι
300 γραμμ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
300 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. βούτυρο
3 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. ξύσμα ενός λεμονιού
1 ποτηράκι του λικέρ μπράντι
λίγο γάλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
– Ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
– Κόψε το βούτυρο σε κύβους, ρίξ’ το σε μπολ και χτύπησέ το με το μίξερ, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπώντας το βούτυρο, πρόσθεσε εναλλάξ τους κρόκους και τη ζάχαρη.
– Στη συνέχεια ρίξε το ξύσμα, την αμυγδαλόψιχα, λίγο λίγο το αλεύρι και το μπράντι. Εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, πρόσθεσε λίγο γάλα.
– Χτύπησε τα ασπράδια μαρέγκα με το μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσέ τη λίγη λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
– Βουτύρωσε ένα ταψάκι (ή μια φόρμα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου). Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
– Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε τη βασιλόπιτα για 40-50 λεπτά.
– Όταν ψηθεί, βγάλε τη βασιλόπιτα από το ταψί, άφησέ τη να κρυώσει και πασπάλισέ τη με ζάχαρη άχνη.

shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network