Τα 5 πράγματα που μια διατροφολόγος θα ήθελε να ξέρουν όλοι οι γονείς για τη διατροφή των παιδιών τους

Θυμάμαι όταν έφτιαξα για πρώτη φορά πουρέ μήλου για τον 6 μηνών γιο μου. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να βάλω στο μούλτι το μήλο, αλλά εγώ ήμουν αγχωμένη. Βρήκα το καλύτερο μήλο, το ξεφλούδισα, το έβαλα στο σχεδόν… αποστειρωμένο μούλτι (!). Τοποθέτησα τον πουρέ στο μπολάκι που είχα αγοράσει και πήγα μαζί με 3 διαφορετικά κουταλάκια για να δώσω στο μωράκι του την πρώτη του μπουκιά στερεής τροφής. Από εκείνη την γλυκιά αγωνία μέχρι το “δεν θα φάει σοκολάτα μέχρι να γίνει 2 ετών” και το “ας φάει ό, τι θέλει πια” 4 χρόνια μετά, οι συμβουλές που έχω ακούσει ήταν πολλές, οι απόψεις που έχω αλλάξει είναι ακόμα περισσότερες.

Οι μαμάδες κάνουμε στο μυαλό μας τη διατροφή των παιδιών μας πολύπλοκη. Μαζί με αυτό, τα παιδιά έχουν και τις δικές τους προτιμήσεις ή ιδιαιτερότητες και κάπου εκεί χάνεται λίγο το μέτρο.

Γιατί οι στρατηγικές των γονιών για μια ισορροπημένη διατροφή των παιδιών μπορεί να αποτυγχάνουν;

Μια διατροφολόγος, η Jennifer Anderson, έκανε πρόσφατα μια ανάρτηση για να δώσει στις μαμάδες 5 συμβουλές που θα τις βοηθήσουν να δουν τον προγραμματισμό για τη διατροφή των παιδιών τους λίγο πιο εύκολο και λίγο πιο διασκεδαστικό.

Όπως γράφει “αντί να εστιάζεις σε ασήμαντα πράγματα, όπως το κουτάλι, καλό είναι να ενδιαφερθείς για τα σημαντικά, όπως το να συνδεθείς με το παιδί σου μέσω του φαγητού, να μάθει να απολαμβάνει το φαγητό και την ποικιλία γεύσεων, να είσαι σταθερή με τη στρατηγική σου στις διατροφικές ανάγκες του παιδιού και να μάθεις το παιδί να ακούει το σώμα του”.

5 πράγματα που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν για τη διατροφή των παιδιών τους

  1. Δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να επιλέγεις τι θα φάει το παιδί
  2. Εάν δεν καταφέρεις να πείσεις το παιδί να φάει κάτι δεν έχεις αποτύχει ακόμα. Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια διαφορετική μέθοδο.
  3. Είναι πολύ φυσιολογικό για τα παιδιά να τρώνε πολύ τη μία μέρα και ελάχιστα μια άλλη.
  4. Το χιούμορ είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του γεύματος.
  5. Αυτό που βλέπει το παιδί σου να τρως είναι πιο δυνατό ως μήνυμα από τις λέξεις που χρησιμοποιείς για τα “υγιεινά φαγητά”.

Διάβασε επίσης:

Mητρικός θηλασμός: Νέα μελέτη για τα οφέλη του αποκλειστικού θηλασμού στην υγεία των παιδιών- Τι συμβαίνει στις περιπτώσεις μικτής διατροφής

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network