Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.
Εδώ και 58 χρόνια το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έχει αφιερώσει το έργο του στην καταγραφή και μελέτη του ελληνικού περιβάλλοντος. Με μια μοναδική συλλογή από δείγματα φυτών και ζώων, μια βιβλιοθήκη με δεκάδες χιλιάδες σπάνιες εκδόσεις αλλά και δύο άριστα εξοπλισμένα επιστημονικά εργαστήρια, έχει συμβάλει σημαντικά στην προστασία της βιοποικιλότητας και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής. Στον πυρήνα, όμως, των δράσεων του Μουσείου παραμένει πάντα η δημιουργία ενός ανοιχτού διαλόγου με το κοινό. Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, διεθνή συνέδρια, ομιλίες, εκδηλώσεις και, φυσικά, εκθέσεις επιδιώκει να αφυπνίσει, να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους επισκέπτες του να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες και τις αξίες τους.
Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της πρώτης μόνιμης διαδραστικής έκθεσης για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα με τίτλο “Κλιματική Αλλαγή και Εμείς”, η οποία εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 23/11 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η έκθεση, με Χορηγό Επικοινωνίας τη ΔΕΗ, αποτελείται από 17 εκθεσιακούς σταθμούς, που θίγουν τις αιτίες των πιο κρίσιμων περιβαλλοντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα αλλά και τις επιπτώσεις της αναπτυξιακής πορείας μας. “Η κλιματική αλλαγή προκαλείται από φυσικά φαινόμενα ή είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα η κύρια αιτία; Πρόκειται για προσωρινή αλλαγή ή είναι μη αναστρέψιμη; Ποιο είναι το δικό σου οικολογικό αποτύπωμα στον Πλανήτη Γη;” είναι μερικά από τα ερωτήματα που μας προκαλεί να σκεφτούμε και να απαντήσουμε.
Διαβάστε την συνέχεια στο madamefigaro.gr