Όλοι ξέρουμε πόσο θρεπτικό είναι το ταχίνι.
Το ελληνικό αυτό σούπερ τρόφιμο αποτελείται από 100% αλεσμένο σουσάμι και στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή περιεκτικότητα του πολύτιμου αυτού σπόρου σε πολυφαινόλες – στοιχεία με έντονη αντιοξειδωτική δράση – σίδηρο αλλά και σε πολυακόρεστα υγιεινά λιπαρά οξέα, μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Καλό είναι, λοιπόν, να φροντίζουμε να το συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή των παιδιών μας, αλλά και στην δική μας.
Παρακάτω θα βρείτε μια πραγματικά πανεύκολη συνταγή για υπέροχα ταχινοπιτάκια που γίνονται σε 15 λεπτά με ελάχιστα υλικά και τα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 350 γρ. ταχίνι
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. ξανθές σταφίδες
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και αλείφουμε με το μισό ταχίνι κάθε φύλλο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω και τις σταφίδες. Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό και κόβουμε κάθε ρολό σε 10 φέτες. Γυρίζουμε το κομμένο ρολό στο πλάι και τοποθετούμε κάθε φέτα μέσα στο ταψί, αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Πιέζουμε τις φέτες μας ελαφρώς από πάνω. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε για 15 – 17 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με έξτρα ταχίνι, άχνη ζάχαρη ή μέλι.
Tips:
Μπορούμε να βάλουμε και ταχίνι με μέλι και να γαρνίρουμε μα κανέλα ή και ταχίνι με κακάο και να προσθέσουμε καρύδια και ξύσμα πορτοκαλιού. Καλή απόλαυση!