Υγιεινό και νόστιμο μπανανόψωμο που μπορείτε να το δώσετε για κολατσιό στα παιδιά – αλλά και δικό σας. Δείτε την πανεύκολη συνταγή!
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- 200 γρ. βρώμη
- 100 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 50 γρ αμύγδαλα, καρύδια ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας, χοντροκομμένα (μπορείτε να βάλετε και σταφίδες)
- 1 κ.σ λάδι
- 2 κ.γ. baking powder
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μούλτι τη βρώμη ώσπου να γίνει αλεύρι. Με ένα πιρούνι λιώνετε τις μπανάνες και τις αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και χτυπάτε με σύρμα. Προσθέτετε τις λιωμένες μπανάνες, τους ξηρούς καρπούς, την βανίλια, το baking powder, το αλάτι και τέλος τη βρώμη που χτυπήσατε στο μούλτι. Ανακατεύετε πολύ καλά ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Βάζετε το μείγμα σε φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Extra tip: Για να μην «κάτσει» το μπανανόψωμο, αφού ψηθεί, σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα σε αυτόν με την πόρτα του μισάνοιχτη.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές, εδώ