Είτε κάνεις τα πρώτα σου βήματα ως “vegan” και ψάχνεις εκείνο το twist που θα κάνει τη διαφορά στη διατροφή σου είτε αναζητάς κάτι υγιεινό και νόστιμο για εκείνες τις στιγμές που θέλεις απεγνωσμένα κάτι γλυκό (ακόμα κι αν δεν είσαι vegan), αυτός ο vegan κορμός σοκολάτας θα σε ενθουσιάσει.
Vegan κορμός σοκολάτας
Υλικά:
- 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. φουντούκια
- 3 κ.σ. έλαιο καρύδας
- 4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες:
Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. *Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Πηγή: missbloom.gr
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram