Το κέικ καρότου είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά που μπορείς να προσφέρεις μαζί με τον καφέ αλλά και σαν πρωινό ή απογευματινό σνακ.
Είναι σπιτικό, αρέσει στα παιδιά και έχει ένα πεντανόστιμο frosting που του προσθέτει κάτι το… επαγγελματικό!
Δοκίμασέ του και σίγουρα θα γίνει και το αγαπημένο της δικής σου οικογένειας.
Κέικ καρότου με πεντανόστιμο frosting
Υλικά
175γρ. ζάχαρη
175ml ηλιέλαιο
3 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
140 γρ. καρότα τριμμένα
100 γρ. σταφίδες
Τριμμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
Για το Frosting
175γρ. ζάχαρη
1-2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και τοποθετούμε χαρτί αντικολλητικό.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ξύλινη κουτάλα τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αυγά.
Προσθέτουμε τα καρότα, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε το frosting.
Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με τον χυμό και περιχύνουμε το κέικ μας!