Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ με 5 μόλις υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι

Η μυρωδιά του κέικ που ψήνεται στον φούρνο είναι σχεδόν… αρχετυπική. Κάθε σπίτι μοσχοβολά όταν φτιάχνουμε κέικ που κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών, ιδίως αν περιέχει σοκολάτα. Ίσως πρόκειται για τη μόνη δουλειά που δεν χρειάζεται να πείσουμε τα παιδιά να βοηθήσουν, αφού συνήθως έχουν πάρει ήδη θέση στην κουζίνα, περιμένοντας μάλιστα να δοκιμάσουν τη ζύμη πριν ψηθεί ή έστω ένα τόσο δα κομματάκι σοκολάτας.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και νόστιμη και περιέχει τα απολύτως απαραίτητα υλικά που όλοι έχουμε συνήθως στο σπίτι.

Υλικά:

250 γρ αλατισμένο βούτυρο, συν επιπλέον για τη φόρμα
250 γρ μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
250 γρ ζάχαρη άχνη
60 γρ κακάο, κοσκινισμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ περίπου 23 εκ.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που θερμαίνεται (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε καλά και μόλις ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμοι και παχύρρευστοι. Τους προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας, όπως και το κακάο.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με ένα μίξερ χειρός σε ξεχωριστό μπολ μέχρι να αποκτήσουν σώμα και να δέσουν. Έπειτα αναμειγνύουμε σιγά- σιγά το ασπράδι στο μείγμα σοκολάτας (περίπου ένα τέταρτο του μείγματος κάθε φορά), μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα για κέικ, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα σε μια σχάρα. Θα βυθιστεί λίγο στη μέση καθώς κρυώνει. Το σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο με κουταλιές crême fraîche, ή παγωτό αν θέλουμε ή σκέτο.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network