Ας το παραδεχτούμε: τα Χριστούγεννα είναι η εποχή όπου οι γλυκές λιχουδιές έχουν την τιμητική τους. Από τα παραδοσιακά εδέσματα, όπως οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, μέχρι τις σοκολατένιες τούρτες και τα μπισκότα βανίλιας με τζίντζερ, τα γλυκά βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας, κάτι που αποτελεί απειλή τόσο για την σιλουέτα, όσο και για την υγεία μας. Τα τελευταία χρόνια δε, η τάση να αναζητούμε γλυκιές λιχουδιές και από άλλες χώρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο γιορτινό δείπνο.
Μεταξύ αυτών και το γλυκό ψωμί με καταγωγή από το Μιλάνο, με την αρωματική και αφράτη ζύμη του να μοιάζει κάτι από κέικ σε συνδυασμό με τσουρέκι, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται διάσπαρτα αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες. Το πανετόνε είναι η γλυκιά αμαρτία που δύσκολα αντιστέκεσαι στην εικόνα του. Όπως και τα περισσότερα γλυκά, έτσι και αυτό περιέχει αρκετές αχρείαστες για την σιλουέτα σου θερμίδες. Αντί, λοιπόν, να σε πιάνει φόβος σε κάθε του μπουκιά, δοκίμασε την παρακάτω υγιεινή εκδοχή, με λιγότερες θερμίδες και χωρίς γλουτένη.
Υλικά:
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
7 ασπράδια αυγών
1 αυγό ολόκληρο
10 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
15 γρ. στέβια
80 γρ. αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη)
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ μαγειρική σόδα
5 γρ. λάδι καρύδας
Δείτε την εκτέλεση στο shape.gr