Υλικά
400 γρ σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι
700 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
Για το σιρόπι
1,5 γρ ζάχαρη
1,5 lt νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 κ.σ. γλυκόζη
Eκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλεύρι με το χέρι και τα αφήνουμε.
Ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να υγραθεί όλο το μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα. Στα 45΄ ανάβουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180-200 βαθμούς σε ταψί 30-40εκ. Αφού ξεκουραστεί ρίχνουμε ½ κουταλάκι σόδα φαγητού και ανακατέυουμε. Το ψήνουμε για περίπου 30’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Για το σιρόπι
Τα βράζουμε για 8’ , ρίχνουμε μία βανίλια και το κατεβάζουμε. Στην συνέχεια ζεστό το ένα ζεστό και το άλλο ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί, στην συνέχεια το κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Aπό τη μαμά της Αναστασίας Κουμούρα, την Κυρία Μαρία, Ημαθία