Συνταγή για ραβανί: Το πιο λαχταριστό πολίτικο γλυκό

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν θα ενθουσιαστούν στη θέα ενός ραβανί, ένα από τα πιο κλασικά πολίτικα γλυκά που είναι πεντανόστιμο τόσο μόνο του, όσο και συνοδευμένο με παγωτό ή γλυκό του κουταλιού. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή για ραβανί.

Συνταγή για ραβανί

Υλικά

400 γρ σιμιγδάλι χοντρό

200 γρ ζάχαρη

150 γρ αλεύρι

700 γρ γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

Για το σιρόπι

1,5 γρ ζάχαρη

1,5 lt νερό

1 φλούδα λεμόνι

1 κ.σ. γλυκόζη

Eκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλεύρι με το χέρι και τα αφήνουμε.

Ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να υγραθεί όλο το μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα. Στα 45΄ ανάβουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180-200 βαθμούς σε ταψί 30-40εκ. Αφού ξεκουραστεί ρίχνουμε ½ κουταλάκι σόδα φαγητού και ανακατέυουμε. Το ψήνουμε για περίπου 30’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Για το σιρόπι

Τα βράζουμε για 8’ , ρίχνουμε μία βανίλια και το κατεβάζουμε. Στην συνέχεια ζεστό το ένα ζεστό και το άλλο ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί, στην συνέχεια το κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Aπό τη μαμά της Αναστασίας Κουμούρα, την Κυρία Μαρία, Ημαθία

Πηγή: missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network