Σταφιδόπιτα: Η συνταγή για υπέροχο κέικ χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά

Η σταφιδόπιτα με ελαιόλαδο δε μοιάζει με σταφιδόψωμο, αφού έχει υφή και γεύση κέικ, αλλά χωρίς να περιέχει αβγά ή βούτυρο.

Συνταγή για σταφιδόπιτα

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά

Υλικά:

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι βρασμένη κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλο κοπανισμένο

1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

1 κουταλιά σόδα

1 ποτήρι σταφίδες όχι πολύ αλεσμένες

1 κιλό περίπου αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε την βρασμένη κανέλα και το κοπανισμένο γαρύφαλο. Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ήδη στο μπολ και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες και ξαναανακατεύουμε. Βάζουμε σε ταψί που το έχουμε λαδώσει, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου.

Από τη μαμά της Κλειούς Μπουλούμπαση, την κυρία Βαρβάρα

Πηγή: missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network