Δεν τρώει το μικρό σου το ψάρι του; Δοκίμασε αυτές τις σπιτικές ψαροκροκέτες φούρνου και θα το λατρέψει.
Σπιτικές ψαροκροκέτες φούρνου
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 500 γρ φιλεταρισμένο ψάρι (γλώσσα, μπακαλιάρος)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι βιολογικό ακέρωτο
- 1,5 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι, λεμονόχορτο) ή 1 κουταλιά ξερά
- μυρωδικά
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα του ψαριού (στο μέγεθος / σχήμα που θέλεις να είναι οι κροκέτες σου).
- Σε ένα ταψί άπλωσε χαρτί ψησίματος και άλειψέ το με το ελαιόλαδο.
- Σε ένα ρηχό πιάτο ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά με τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κουταλιά ξύσμα από λεμόνι.
- Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο βάλε το αλεύρι και σε ένα άλλο πιάτο χτύπησε τα αυγά.
- Πέρνα ένα – ένα τα κομματάκια του ψαριού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Φρόντισε να καλυφθούν παντού από φρυγανιά.
- Βάλε τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού στο ταψί.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 10 λεπτά από τη μία πλευρά (μέχρι να ροδοκοκκινίσουν). Γύρισέ τα και ψήσε περίπου 5 λεπτά ακόμα για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram