Σοκολατόπιτα με φουντούκια και ελάχιστη ζάχαρη έτοιμη σε 20 λεπτά

Η σοκολατόπιτα είναι αγαπημένη μικρών και μεγάλων και όχι άδικα. Μπορείς να την ετοιμάσεις για ένα πάρτι, για επιδόρπιο μετά από ένα εορταστικό τραπέζι αλλά και αντί για κέικ για να το απολαύσεις με την οικογένειά σου.

Αυτή η συνταγή έχει ελάχιστη ζάχαρη και ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Ιδανική για πολυάσχολους… ζαχαροπλάστες!

Μια δοκιμασμένη συνταγή για σοκολατόπιτα έτοιμη σε 20 λεπτά που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς.

Συνταγή για σοκολατόπιτα

Υλικά

1 φλ. βιτάμ
3 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη (αν σου αρέσει η πιο πικρή γεύση, μπορείς να βάλεις με 70% κακάο ή να κάνεις μίξη).

Για το γλάσο

½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Στη συνέχεια βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο. Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

Πηγή: missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network