Ρολά κανέλας – Αφράτα και τέλεια για το ταπεράκι!

Ρολά κανέλας – τα καλύτερα στον κόσμο!  Τόσο απίστευτα αφράτα

Υλικά για τη ζύμη:

  •  600 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 ml γάλα (χλιαρό)
  • 7 γραμμάρια μαγιά ξερή (ή 1 μισό κύβο • φρέσκια μαγιά)
  •  110 γραμμάρια υγρό βούτυρο
  •  ζάχαρη άχνη  80 γρ.
  •  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

  •  110 γρ βούτυρο (μαλακό)
  •  200 γρ καστανή ζάχαρη
  •  70 γρ μέλι
  •  2,5 κ.σ. κανέλα
  •  2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (μόνο αν το μείγμα είναι ακόμα πολύ σφιχτό)

Frosting

  •  175 γρ Philadelphia
  • 80 γρ βούτυρο μαλακό
  •  80 γρ ζάχαρη άχνη

Βήμα 1: Πρώτα ζεσταίνουμε το γάλα, αλλά δεν πρέπει να είναι καυτό! Προσθέτουμε τη μαγιά στο γάλα, ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 5-10 λεπτά (έτσι ενεργοποιείται η μαγιά). Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, στο οποίο κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε πρώτα τα υγρά υλικά και μετά τα ξηρά. Τώρα ζυμώνουμε όλο το υλικό σε μια ζύμη. Χρησιμοποιήστε αλεύρι ενώ πλάθετε τη ζύμη – η  ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, αλλά να μην κολλάει! Αν υπάρχει πολύ αλεύρι στη ζύμη, τα ρολά κανέλας δεν θα είναι αφράτα και μαλακά, οπότε προσέξτε να μην προσθέσετε τόνους αλεύρι! Αφήνουμε τη ζύμη σε αεροστεγές δοχείο να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1-1,5 ώρα. Για να το επιταχύνετε, μπορείτε να ανάψετε το φούρνο στους 50 βαθμούς και να βάλετε το δοχείο στο φούρνο για 20 λεπτά με αναμμένο και άλλα 20 με σβηστό (εφόσον το δοχείο είναι κατάλληλο για φούρνο).

Βήμα 2: Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση . Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το βούτυρο και χτυπήστε το μέχρι να αλλάξει το χρώμα από σκούρο κίτρινο σε ανοιχτό κίτρινο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά για λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα. (Θα πρέπει να μπορείτε να το απλώσετε εύκολα)

Βήμα 3: Μόλις η ζύμη έχει φουσκώσει (τουλάχιστον διπλασιαστεί σε μέγεθος), πιέστε τον αέρα και χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι, απλώστε την σε τετράγωνο πάχους περίπου 0,5 εκ. . Τώρα πρέπει να ανάψετε και τον φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω/κάτω.

Βήμα 4: Αφού απλώσετε τη ζύμη σας σε ομοιόμορφο πάχος, βάλτε τη γέμιση επάνω στη ζύμη και απλώστε την ομοιόμορφα.

Βήμα 5: Τυλίξτε προσεκτικά τη ζύμη. Στη συνέχεια, παίρνετε μια κλωστή για ράψιμο. Χρησιμοποιήστε αυτό για να πιέσετε τα κομμάτια σας πριν τα κόψετε για να πάρετε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Όταν γίνει αυτό, πιέστε το νήμα στον πάγκο εργασίας κάτω από το ρολό για να μην το συνθλίψετε ανασηκώνοντάς το. Πάρτε το νήμα σταυρωτά και τραβήξτε το έτσι ώστε να κόψει τα κομμάτια.

Βήμα 6: Τώρα βάλτε τα ρολά στο ταψί σας. Μπορείτε τώρα να το καλύψετε και να το αφήσετε να ξεκουραστεί για άλλα 15-20 λεπτά. Πριν μπει στο φούρνο, βάζουμε λίγη κρέμα στον πάτο του ταψιού. Ψήνονται για 30-35 λεπτά.

Βήμα 7: Όσο ψήνονται τα ρολά κανέλας, ετοιμάζουμε το frosting. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε την με βούτυρο και το τυρί Philadelphia.

Βήμα 8: Αφού βγουν τα ρολά κανέλας από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Το frosting πρέπει να γίνεται όταν δεν καίνε αλλά είναι ακόμα ζεστά.

@tugbaskitchenn Zimtschnecken – die Weltbesten! 😍 Sooo unfassbar fluffig 🤤🤤 Zutaten für den Teig: • 600g Mehl ( Typ 550 ) • 300ml Milch ( lauwarm ) • 7g trocken Hefe ( o. 1 Halben Würfel • frische Hefe ) • 110g Butter flüssig • 80g Puderzucker • 25g Zucker • Vanille • 1TL Salz Zutaten für die Füllung: • 110g Butter ( weich ) • 200g Rohrzucker • 70g Blütenhonig • 2,5 TL Zimt • 2 El Sahne ( nur wenn die Masse noch zu • fest ist ) Frosting: • 175g Philadelphia • 80g Butter ( weich ) • 80g Puderzucker • 40-50ml Sahne in die Backform Step 1: Als erstes wird die Milch erwärmt, sie darf jedoch nicht heiß sein! In die Milch kommt die Hefe, kurz umrühren und mind. 5-10min stehen lassen. ( so wird die Hefe aktiviert ) In eine Schüssel geben wir dass Mehl, in welches wir eine Mulde bilden, zuerst die flüssigen Zutaten und dann dir trockenen Zutaten hinzugeben. Dass ganze jetzt zu einem Teig kneten. Zum kneten Mehl verwenden. Der Teig sollte weich sein, dennoch aber kaum kleben! Sobald zuviel mehl im Teig ist, werden die Zimmtrollen nicht fluffig und weich, deshalb unbedingt aufpassen und nicht unmengen an Mehl nachgeben!!! Den Teig lassen wir luftdicht verschlossen, an einem warmen Ort mind. 1-1,5 Std gehen. Um es zu beschleunigen, könnt ihr den Ofen auf 50 grad Umluft anschalten. Die Schüssel kommt für 20 min mit angeschaltenem und weitere 20 mit ausgeschaltenem zum gehen in den Ofen ( dass Tuch im Video dient es nur als Deko, die Schüssel MUSS luftdicht verschlossen sein! ) Step 2: In der Zwischenzeit bereiten wir die Füllung vor. Hierzu nimmst du die Butter und schlägst sie auf, bis sich die Farbe von dunkel gelb zu einem hellen gelb ändert. Anschließend gibst du die restlichen Zutaten hinzu und mixt es nochmal kurz bis eine homogene Masse entsteht. ( Man sollte sie leicht verstreichen können ) Step 3: Sobald der Teig aufgegangen ist ( sich mind. Verdoppelt hat) drückst du die Luft raus und rollst ihn mit Hilfe von etwas Mehl zu einem Viereck aus, ca 0,5 cm dick. Jetzt solltest du auch den Ofen einschalten, 170 grad Ober/Unterhitze falls du es vergessen hast. Step 4: Wenn du deinen Teig gleichmäßig dick ausgerollt hast, kommt nun auf den Teig deine Füllung, verstreiche sie gleichmäßig. Step 5: Jetzt rollst du den Teig vorsichtig ein. Anschließend nimmst du ein Nähgarn. Mit diesem drückst du deine Stücke ein, bevor du sie schneidest um gleich große Stücke zu erhalten. Wenn dass getan ist drückst du den Garn an der Arbeitsplatte unter die Rolle um sie nicht durch hochheben zu zerquetschen. Nimm den Garn überkreuz und zieh dran dass es dir die Stücke runterschneidet. Step 6: Die Schnecken setzt du jetzt in deine Backform. (am besten eine Glas oder Keramikform) Du lässt diese abgedeckt jetzt weitere 15-20 min ruhen. Bevor es in den Ofen geht gibst du etwas Sahne auf den Boden der Backform. 30-35 Minuten werden sie gebacken. Step 7: Während die Zimtschnecken backen bereiten wir dass Frosting vor. Hierzu nimmst du gesiebten Puderzucker und verrührst ihn mit der weichen Bitter und dem Philadelphia. Step 8: Nachdem die Zimtschnecken aus dem Ofen kommen lassen wir sie ein wenig abkühlen. Dass Frosting sollte dann drauf getan werden, wenn Sie nicht mehr heiß aber dennoch warm sind. Viel Spaß beim nachmachen & lasst es euch schmecken ♥️ #cinnamonroll #zimtschnecken #fy #foryou #foryoupage #viral #hack #tutorial #christmas #recipe ♬ Sixty Second Commercial 1 by Michael Reynolds – malcolm

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network