Εύκολες, σπιτικές ψαροκροκέτες φούρνου

Οι ψαροκροκέτες είναι νόστιμες και ιδανικές τόσο για το οικογενειακό τραπέζι όσο και για ένα εορταστικό μπουφέ με υγιεινές επιλογές.

Αυτή η συνταγή είναι για 4 μερίδες και καλό είναι να επιλέξεις ένα φιλεταρισμένο ψάρι όπως γλώσσα ή μπακαλιάρο.

Δοκίμασέ την, σίγουρα αυτές τις ψαροκροκέτες θα τις λατρέψουν τα παιδιά!

Σπιτικές ψαροκροκέτες φούρνου

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ φιλεταρισμένο ψάρι (γλώσσα, μπακαλιάρος)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι βιολογικό ακέρωτο
  • 1,5 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι, λεμονόχορτο) ή 1 κουταλιά ξερά
  • μυρωδικά
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα του ψαριού (στο μέγεθος / σχήμα που θέλεις να είναι οι κροκέτες σου).
  • Σε ένα ταψί άπλωσε χαρτί ψησίματος και άλειψέ το με το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα ρηχό πιάτο ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά με τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κουταλιά ξύσμα από λεμόνι.
  • Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο βάλε το αλεύρι και σε ένα άλλο πιάτο χτύπησε τα αυγά.
  • Πέρνα ένα – ένα τα κομματάκια του ψαριού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Φρόντισε να καλυφθούν παντού από φρυγανιά.
  • Βάλε τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού στο ταψί.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 10 λεπτά από τη μία πλευρά (μέχρι να ροδοκοκκινίσουν). Γύρισέ τα και ψήσε περίπου 5 λεπτά ακόμα για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.

shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network