Κάποτε μας έφτιαχνε σταφιδόψωμο η γιαγιά μας και μετά συνηθίσαμε να το παίρνουμε έτοιμο. Ίσως μας φαίνεται ότι είναι δύσκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι, όμως, στην πραγματικότητα, χρειάζεται πολύ απλά υλικά που συνήθως έχουμε στην κουζίνα μας αλλά και πολύ μικρή αναμονή και προετοιμασία!
Είναι ένα πολύ πρακτικό κι υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της μέρας που μπορούμε να το πάρουμε μαζί στο γραφείο, σε μια εκδρομή με την οικογένεια, αλλά και να το βάλουμε στο ταπεράκι των παιδιών για το σχολείο.
Λίγη αναμονή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και ψήσιμο μόλις 25 λεπτά!
Υλικά
• 3 κούπες αλεύρι
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.σ. μαγιά σε σκόνη
• 1 κούπα σταφίδα
• 1/3 της κούπας ζάχαρη
• 1 κούπα ζεστό νερό
• 1/4 της κούπας λάδι
• σουσάμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό, και 2 κουταλιές λάδι ώσπου να γίνει ζύμη. Ζυμώνοντας ρίχνουμε το λάδι και σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει. Ανοίγουμε το ζυμάρι και το γεμίζουμε με σταφίδες. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει, για 20 με 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.