Πως να φτιάξετε υγιεινά Μπισκότα Anzac για τα παιδιά

Μπισκότα Anzac

Προτού δούμε την συνταγή γι’ αυτά τα λαχταριστά μπισκότα, ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για την ονομασία τους.

Τα αρχικά ΑNZAC σημαίνουν Australian & New Zealand Army Corps. Αν και τα μπισκότα αυτά βασίζονται σε παλιά σκωτσέζικη συνταγή για βουτήματα βρώμης, καθιερώθηκαν στη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν τα έφτιαχναν οι Αυστραλέζες για τους άντρες που έφευγαν για τα μέτωπα της Ευρώπης.

Σκληρά και ανθεκτικά στην υγρασία και στις αλλοιώσεις, τα μπισκότα άντεχαν στα θαλασσινά ταξίδια των στρατιωτών και έγιναν το «γευστικό» σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας.

Σήμερα, τα φτιάχνουν την ημέρα που τιμούν τους στρατιώτες, στις 25 Απριλίου, αλλά τιμώνται ιδιαίτερα και από αθλητές, κατασκηνωτές, εκδρομείς και ταξιδιώτες, αφού τα μπισκότα Αnzac είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και θρεπτικά. 

Μπισκότα Anzac

Υλικά

1 κούπα νιφάδες βρώμης
3/4 κούπας ινδοκάρυδο
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
125 γρ βούτυρο (αγελαδινό ή και καρύδας)
3/4 κούπας ζάχαρη καρύδας ή καστανή
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζεστό νερό
1 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση

1. Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη και το ινδοκάρυδο.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι το βούτυρο και την ζάχαρη καρύδας μέχρι να λιώσουν – αλλά όχι να βράσουν.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σόδα στα 2.κ.σ ζεστό νερό.
4. Την ρίχνουμε στο μείγμα μας.
5. Ανακατεύουμε καλά.
6. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
7. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα μας στο χαρτί και το απλώνουμε ελαφρά.
8. Αφήνουμε 3-4 εκ. απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο γιατί θα απλώσουν αρκετά.
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9-10 λεπτά – μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
10. Αφού κρυώσουν καλά, τα βγάζετε από το χαρτί και τα αποθηκεύετε σε ένα δοχείο που κλείνει καλά.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη χωρίς ζάχαρη

Υγιεινά μπισκότα με χαρουπάλευρο για κολατσιό στο σχολείο

Μπισκότα 3-2-1 με αλεύρι καρύδας

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network