Ο διάσημος και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Juan Jose Cuevas, μαγειρεύει για την κόρη του ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» σπιτικά φαγητά. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο! Πώς, όμως, το μαγειρεύει;
Ο σεφ μοιράστηκε τη συνταγή του στο Fatherly.com και αποκάλυψε ότι τη μαγειρεύει από τότε που η κόρη του ήταν πολύ μικρή. Το μυστικό του είναι ότι περνάει το κοτόπουλο με ένα μείγμα μυρωδικών και σκόρδου που δίνει απίστευτο άρωμα και γεύση.
Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βούτυρο ανακατεμένο με μαιντανό, σκόρδο σε σκόνη, δενδρολίβανο
1 κίτρινο κρεμμύδι τριμμένο
Πατάτες
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο εσωτερικά και εξωτερικά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο και το κρεμμύδι
Αλείφουμε κάτω από την πέτσα του κοτόπολου με το μείγμα του βούτυρου
Δένουμε το κοτόπουλο με σκοινί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
Βάζουμε σε ζεστό ταψί ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κοτόπουλο
Ψήνουμε για 50 λεπτά. Μετά το πρώτο μισάωρο, ανοίγουμε τον φούρνο και ανά δέκα λεπτά με ένα πιρούνι τρυπάμε το κοτόπουλο.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Φυλάμε το ζουμί σε ένα μπολ και βάζουμε στο ταψί λάδι και τις πατάτες
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ζουμί, προσθέτουμε αν θέλουμε μουστάρδα και περιχύνουμε το κοτόπουλο
Σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες.