Πίτσα με αλεύρι ζέας για τα παιδιά

‘Ποιος θέλει πίτσα;” Κανένα παιδί δεν αρνήθηκε ποτέ να φάει πίτσα για βραδινό κι επειδή τα υλικά πάντα υπάρχουν στα σπίτια μας, τι ποιο όμορφο από τα να φτιάξουμε όλοι μαζί τη ζύμη και να αφήσουμε τα παιδιά να την στολίσουν με τυριά, αλλαντικά και λαχανικά.

Αν έχεις δοκιμάσεις διάφορες συνταγές για πίτσα και ακόμα δεν έχεις βρει κάποια που να σε ενθουσιάσει ή κάποια που να την θεωρείς αρκετά υγιεινή για τα παιδιά, δοκίμασε να φτιάξεις τη ζύμη με αλεύρι ζέας. Η Κατερίνα Νανοπούλου, η γνωστή Bubbles Kat του blog ‘bubbles and avocado’ μοιράστηκε μια πολύ νόστιμη συνταγή για πίτσα με αλεύρι ζέας που μπορούμε να φτιάξουμε για τα παιδιά και θα τα ξετρελάνει.

View this post on Instagram

A post shared by Katerina (Bubbles & Avocados) (@bubbles_kat)

Για τη ζύμη

2 + 1/3 φλιτζ. αλεύρι ζέας (και επιπλέον για το ζύμωμα)

½ φακελάκι μαγιά στιγμής

1 φλιτζ. νερό χλιαρό

1 κουτ. σούπας μηλόξυδο

1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

Για toppings:

Σάλτσα ντομάτας

Βασιλικός ξερός

Τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστείς μία μπαλίτσα με το ζυμάρι μας.

Το ζυμαράκι μας θα κολλάει λίγο αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί. To αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για να φουσκώσει για 1 ώρα.

Το μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίζουμε να ανοίγουμε το ζυμάρι μας, με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη.

Όταν το ζυμάρι μας, σταματήσει να κολλάει, το μεταφέρουμε στη λαμαρίνα μας (στην οποία έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο πάνω στη λαδόκολλα) και συνεχίζουμε με τα δάχτυλά μας, το άνοιγμα, μέχρι το ζυμάρι μας να είναι περίπου μισό δάχτυλο στο ύψος.

Βάζουμε τα toppings μας, όπως σάλτσα ντομάτας, ξερό βασιλικό και τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 14 με 17 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί ο πάτος της πίτσας.

Δες τη συνταγή στο Bubbles and Avocado

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network