Υγιεινή πεντανόστιμη μηλόπιτα με βρώμη, αλλά και με μια τσαχπινιά! Ποιος είπε ότι η απόλαυση και η καλή διατροφή δεν πάνε μαζί; Αυτή η μηλόπιτα με βρώμη είναι η τέλεια απόδειξη πως μπορείς να έχεις το γλυκό σου και να μην νιώθεις τύψεις. Ζουμερά μήλα, αρωματική κανέλα και η θρεπτική δύναμη της βρώμης συνδυάζονται σε ένα γλυκό που θα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά. Έτοιμη να γεμίσεις το σπίτι με αρώματα και νοστιμιά;
Υλικά:
- 2 μεσαία μήλα κόκκινα
- 1 μεσαία μπανάνα
- 120 ml νερό
- 1 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ κανέλα
- 2 μεσαία αυγά
- 120 γρ. βρώμη
- 100 γρ. σταφίδες
- 125 γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μήλα, την μπανάνα, το νερό και το baking και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλεντερ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Έπειτα, προσθέτουμε την βρώμη και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Τέλος, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μας, ανακατεύοντας μια τελευταία φορά. Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.
View this post on Instagram