Πατάτες hasselback: H τέλεια συνταγή για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα!

Πατάτες

Μέχρι σήμερα, έχω μαγειρέψει πατάτες με όλους τους πιθανούς τρόπους:
– Βραστές,
– τηγανητές,
– ψητές με τη φλούδα μέσα σε αλουμινόχαρτο,
– τσιπς,
– γιαχνί κ.λ.π. μέχρι που δοκίμασα την παρακάτω εκδοχή, έτσι για την αλητεία. Είναι μια “δεν έχω χρόνο για πολλά πολλά” συνταγή που γίνεται με ό,τι έχεις στο ψυγείο.

Υλικά

3 – 4 πατάτες
200 γρ. τυρί γκούντα
150 γρ. μπέικον
100 γρ. βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
φρέσκο δεντρολίβανο
μια πρέζα χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι, δεν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Δεν κόβουμε μέχρι κάτω αλλά σταματάμε το μαχαίρι σε ένα σημείο για να είναι οι φέτες ενωμένες. Τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Κόβουμε το τυρί γκούντα και το μπέικον σε φέτες και τα τοποθετούμε ανάμεσα σε όλες τις φέτες κάθε πατάτας.

Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τις πατάτες προσέχοντας να πάει παντού.

Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 220°C για 45 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα.

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το τυρί γκούντα με άλλο της αρεσκείας σου (τσένταρ, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, κασέρι). Συνοδεύονται εξαιρετικά με μαγιονέζα, μουστάρδα ντιζόν ή σως γιαουρτιού.

Διαβάστε ακόμα:

Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι, μέλι και κακάο έτοιμα σε 10 λεπτά

Brownies με ό,τι έχει το ψυγείο

Γιαούρτι σε ξυλάκι; Εύκολα παγωτίνια γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα

Σάντουιτς με παγωτό φυστίκι και μπισκότα καλαμποκιού

Εύκολα donuts – χωρίς μίξερ και λοιπές γκατζετιές

Σπιτικά cookies μπανάνας με μόνο 3 υλικά

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Μπισκότα οδοντοφυίας για μωρά: Δοκίμασε να τα φτιάξεις μόνη σου

Εύκολα κουλουράκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Ένα σοκολατένιο μπισκότο για όλη την οικογένεια έτοιμο σε 15 λεπτά!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network