Το παστέλι είναι ένα ιδανικό σνακ για όλη την οικογένεια αφού είναι υγιεινό και χορταίνει.
Εάν θέλεις να το φτιάξεις στο σπίτι για να είναι ακόμα πιο υγιεινό και να προσθέσεις τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σου, τότε βρήκαμε την κατάλληλη συνταγή για σένα.
Μπορείς να την ετοιμάσεις εύκολα και να έχεις πάντα παστέλι για το lunch box των παιδιών, αφού χρειάζεσαι μόλις 3 υλικά για να το παρασκευάσεις!
Πώς να φτιάξεις σπιτικό παστέλι με 3 υλικά
Υλικά
400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
400 γρ. σουσάμι
Μισό λεμόνι (το ξύσμα)
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά αμύγδαλα. Καλύτερα να είναι καβουρδισμένα.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 125◦C – 130◦C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε χονδρό νάιλον ή κατά προτίμηση σε μία επιφάνεια σιλικόνης.
Το καλύπτουμε με άλλο ένα νάιλον ή επιφάνεια σιλικόνης και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.
Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο (steliosparliaros.gr)