Ο Γιώργος Ευγενειάδης σπούδασε συνειδητά Τεχνολογία & Επιστήµη των Τροφίµων, αλλά στην πορεία της επαγγελµατικής του αναζήτησης θέλησε να γεφυρώσει τις γνώσεις του µε την εκπαίδευση και την επαγγελµατική κατάρτιση. Ολοκλήρωσε σχεδόν παράλληλα δύο µεταπτυχιακά προγράµµατα, ένα στη ∆ιασφάλιση Ποιότητας των Τροφίµων και ένα στην Ειδική Εκπαίδευση Ατόµων µε Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Γνωρίζει την Ελληνική Νοηµατική Γλώσσα και τη γραφή Braille.
Εδώ και 7 χρόνια διδάσκει σε μαθητές με αναπηρία τις πιο νόστιμες «απλές και διαφορετικές» συνταγές κι εμείς απολαμβάνουμε όσα όμορφα φτιάχνει μαζί με τα παιδιά μέσα από τη σελίδα του στα social media.
Η σημερινή του ανάρτηση μας κέντρισε το ενδιαφέρον και την μοιραζόμαστε μαζί σας σε περίπτωση που θέλετε να την ετοιμάσετε μαζί με τα παιδιά:
Σχολικά επαναστατικά μπισκότα!
Η 25η Μαρτίου μας βρήκε μακριά από το σχολειο μιας και είμασταν κλειστά λόγω COVID. Γιορτάζουμε όμως σήμερα με επαναστατικά μπισκότα από τους μαθητές μας! 🧩🇬🇷💙
ΥΛΙΚΑ:
•200 γρ. παγωμένο βούτυρο
•375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•125 γρ. ζάχαρη
•1 αυγό
•μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
•κόβω το βούτυρο σε κύβους
•βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ
•τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη
•συνεχίζω με τα χέρια
•μεταφέρω τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την χωρίζω σε δυο ίσα μέρη
•τοποθετώ το ένα μέρος σε ένα μπολ
•ρίχνω το χρώμα ζαχαροπλαστικής
•ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μπλε ζύμη
•σχηματίζω με κούπατ σχήματα
•ψήνω στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά