Σύμφωνα με τον χρυσό κανόνα της κουζίνας δεν χρειάζεται να παρακαλέσουμε κανέναν (μικρό και μεγάλο) να φάει αυτό που πρέπει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το προσθέσουμε σε… μακαρόνια.
Έτσι και με το μπρόκολο. Αν και τα δικά σας παιδιά δεν το έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, με λίγα μακαρόνια και παρμεζάνα μπορεί να συντελεστεί εύκολο το θαύμα.
Νόστιμη μακαρονάδα με μπρόκολο
Υλικά
150 γρ μπρόκολο
75 γρ κοφτό μακαρονάκι (μπορείς να επιλέξεις βίδες ή πένες)
30 γρ παρμεζάνα
2 κ.σ μαλακό τυρί
ντοματίνια κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μπρόκολο να βράσει ελαφρώς (ιδανικά στον ατμό). Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το νερό των ζυμαρικών.
- Βάζουμε το μπρόκολο με τις 2 κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών σε μια κανάτα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε εκεί και το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα.
- Τοποθετούμε τα βρασμένα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα μας, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια, αν θέλουμε.
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram