Η μπατζίνα είναι η πιο εύκολη και νόστιμη πίτα για όλη την οικογένεια αφού δεν χρειάζεται να παιδευτείς με το φύλλο ενώ έχεις όλη τη νοστιμιά στη γέμιση!
Εμείς βρήκαμε μια συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που δεν περιέχει φέτα…γιατί σε κάθε σπίτι υπάρχει και κάποιος που δεν την προτιμά!
Αντί για φέτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κίτρινο τυρί για νοστιμιά και να προσθέσεις και λίγο μπέικον. Το αποτέλεσμα είναι απλά πεντανόστιμο.
Κολοκυθόπιτα μπατζίνα
Υλικά
375γρ. τριμμένο κολοκυθάκι
5 αυγά
150γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. μπέικον κομμένο
1 κούπα τριμμένο τυρί (τσένταρ ή όποιο προτιμάς)
60 ml λάδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το μπέικον, το τυρί και το λάδι
Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε σε ένα ταψάκι (30χ20) που έχουμε λαδώσει
Ψήνουμε για μισή ώρα και αφήνουμε να κρυώσει