Ένα τέλειο νηστίσιμο σνακ, ιδανικό για το γραφείο και το lunch box των παιδιών!
Ο χαλβάς είναι νόστιμος, χορταστικός και πολύ νόστιμος και αποτελεί ιδανικό γλυκό σνακ την περίοδο της Σαρακοστής.
Εμείς βρήκαμε μια συνταγή από το Live Kitchen για μπουκίτσες χαλβά με σοκολάτα.
Υλικά
150 γρ ηλιέλαιο
300 γρ χοντρό σιμιγδάλι
370 γρ ζάχαρη
2 βανιλίνες
600 γρ νερό
450 γρ κουβερτούρα υγείας
40 γρ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 150 γρ ηλιέλαιο μαζί με 300 γρ χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε πολύ σιγά 600γρ νερό.(Προσοχή πιτσιλάει )
Αφού προσθέσουμε το νερό ρίχνουμε 370 γρ. ζάχαρη και τις 2 βανιλίνες
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά
Το ξαναβάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά και το μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
Αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ.
Το πατάμε πολύ καλά με μια μαρίζ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στο σιμιγδάλι
Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τον χαλβά σε κομματάκια μικρά μέσα στο πυρέξ και τον βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά
Λίγη ώρα πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη σε μπεν μαρί λιώνουμε 450 γρ κουβερτούρα μαζί με 40γρ ηλιέλαιο
Βγάζουμε τον χαλβά από την κατάψυξη και βγάζουμε ένα ένα τα κομμάτια βουτώντας τα στην κουβερτούρα
Τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι
Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε