Μουστοκούλουρα με πετιμέζι -Το πιο νόστιμο κέρασμα

Τα μουστοκούλουρα είναι αγαπημένα μικρών και μεγάλων, ιδανικά για κέρασμα, για απογευματινό σνακ και για τα ταπεράκια μας!

Αυτή η συνταγή που βρήκαμε από τον Στέλιο Παρλιάρο περιέχει πετιμέζι που τα κάνει θρεπτικά και πεντανόστιμα.

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Υλικά

200 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. πετιμέζι
180 γρ. νερό
100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες (αν θέλουμε να είναι νηστίσιμα τα κουλούρια, βάζουμε χυμό πορτοκαλιού ή νερό)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κονιάκ
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
1/4 κ.γ. σόδα σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αμμωνία

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας ή με ένα σύρμα, να ενωθούν και να διαλυθεί η άχνη.

Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε τα αρωματικά, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την αμμωνία και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που θέλουμε (συνήθως τα κάνουν στρογγυλά κουλούρια με τρύπα, αλλά μπορούμε να τα κάνουμε πλεξούδες).

Τα τοποθετούμε σε μεγάλα ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 15-18 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να τα ξεροψήσουμε, για να είναι μαλακά

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network