Να ένας τρόπος για να βάλoυμε περισσότερα λαχανικά στο διαιτολόγιο των παιδιών: κόβουμε κολοκύθια και τα αδειάζουμε έτσι ώστε να τα γεμίσουμε με μακαρόνια με τυρί!. Εντάξει, είναι κάπως τρελό, αλλά το κόλπο πιάνει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση γρήγορα και ενισχύουμε τη γεύση προσθέτοντας διαφορετικά τυριά όπως παρμεζάνα, Gouda, Gruyère, ή ό,τι άλλο προτιμάμε, ενώ προσθέτουμε και μυρωδικά για το πιο ευωδιαστό αποτέλεσμα.
Υλικά:
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη μουστάρδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- κοφτό μακαρονάκι
- 2 1/4 κ.γ. πλήρες γάλα
- 1/4 κ.γ . κρέμα γάλακτος
- 2 γρ . τεμαχισμένο κίτρινο τσένταρ
- 1 γρ . πιπέρι
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, βγάζουμε το εσωτερικό τους με ένα μικρό κουτάλι (αφού τα έχουμε κόψει στη μέση), αφήνοντας ένα μέρος άθικτο. Ψιλοκόβουμε τον πολτό των κολοκυθιών και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μεγάλο ταψί. Αλείφουμε με το μισό βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 15 λεπτά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε τον πολτό των κολοκυθιών που κρατήσαμε πριν, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το καγιέν και το μοσχοκάρυδο και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα, 10 έως 12 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν σχεδόν al dente, περίπου 6 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε από πάνω σταδιακά τα τυριά.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια με κουτάλι μέσα στα κολοκυθάκια. Ψήνουμε ξανά μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν, 15 έως 18 λεπτά.
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram