Μια συνταγή για τρουφάκια με φουντοκόπαστα από τη διατροφολόγο

Μια συνταγή για τρουφάκια με φουντοκόπαστα από τη διατροφολόγο

Από την Σταυρούλα Κρίκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, stavroulacooking.com

Υλικά για 18 ωμοφαγικά τρουφάκια:

2 φλιτζάνια φουντούκια, ψημένα
2 κ.σ. σκόνη κακάο
10-12 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. γάλα της δικής σας επιλογής

Οδηγίες:

Εάν χρησιμοποιείς ωμά φουντούκια, ψήστα πρώτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7-10 λεπτά.
Σε έναν δυνατό πολυκόφτη, άλεσε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σαν ψιλή άμμος.
Πρόσθεσε τους χουρμάδες, τη σκόνη κακάο και το γάλα και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή ζύμης.
Πλάσε τη ζύμη σε περίπου 18 ομοιόμορφα τρουφάκια. Μπορείτε να τα φάτε κατευθείαν ή να τα φυλάξετε στο ψυγείο.

Σημείωση:

Εάν χρησιμοποιηθεί φυτικό γάλα τότε τα ωμοφαγικά τρουφάκια είναι και vegan.

shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές

Light ντόνατς στον φούρνο- Γεμίστε τα με σοκολάτα ή μαρμελάδα!

Τα ντόνατς είναι αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, όμως, περιέχουν πολλές θερμίδες καθώς η νοστιμιά τους βασίζεται στο γεγονός ότι τηγανίζονται! Εμείς βρήκαμε μια συνταγή […]

Συνταγές

Ιαπωνικά soufflé pancakes – Αφράτα, ελαφριά και πανεύκολα!

Θέλεις ένα γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο πρωινό για όλη την οικογένεια; Αυτά τα ιαπωνικά soufflé pancakes είναι ό,τι χρειάζεσαι! Αν ψάχνεις ένα πρωινό που θα […]

Συνταγές

Μαγειρεύουμε με τα παιδιά: Πίτσα με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Ποιος είπε «πίτσα»; Μάλλον όλοι και φωνάζοντας μαζί. Δεν υπάρχει πιο ομόφωνη απόφαση για το δείπνο από την πίτσα, πόσο μάλλον τη σπιτική. Μπορούμε μάλιστα […]

Best of network