Μαλακά μπισκότα με ρεβίθι και φυστικοβούτυρο από την διατροφολόγο

μπισκότα με ρεβίθι

Από την Ιωάννα Μανδηλάρη, ολιστική διαιτολόγο-διατροφολόγο και blogger threpsisnutrition.com.

Εάν μέχρι τώρα, δεν έχεις δοκιμάσει να ψήσεις με όσπρια(!) και σου φαίνεται κάπως περίεργο σαν ιδέα, πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτά τα μαλακά, σοκολατένια μπισκότα να σε διαψεύσουν.

Γιατί να φτιάξεις μπισκότα με ρεβίθι και φυστικοβούτυρο;

√ Ο συνδυασμός σοκολάτας και φυστικοβούτυρου είναι απλά υπέροχος.

√ Δεν περιέχουν αλεύρι, βούτυρο και αυγά, οπότε είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και δεν θα ανεβάσουν απότομα το σάκχαρο-ειδικά αν βάλουμε στέβια.

√ Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, καθώς το ρεβίθι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όσπρια, περιέχει και το αμινοξύ μεθειονίνη, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να θεωρούνται υψηλής βιολογικής αξίας.

√ Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε φολικό οξύ- μελλοντικές μανούλες ακούτε;

√ Επιπλέον, αν ακολουθείς κετογονική διατροφή, μπορείς να αντικαταστήσεις τη βρώμη με αλεύρι καρύδας ή αμυγδάλου.

Τρώγονται υπέροχα ζεστά, οπότε θυμήσου να τα φτιάξεις λίγο πριν τα σερβίρεις!

Υλικά

1.5 κούπα ρεβίθια βρασμένα ή κονσέρβα
2 κ.σ. βρώμη
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1/2 κούπα μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αντίστοιχη ποσότητα στέβια
1/2 κούπα γάλα φυτικό ή ζωικό
1 κ.γ. baking powder
2-3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας, μπορούν να είναι vegan ή χωρίς ζάχαρη

Δείτε την εκτέλεση στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network