Μαγειρεύουμε για τα παιδιά μας ένα μοναδικό κοτόπουλο που μας προσφέρει 3πλή σιγουριά

Το καλοκαίρι είναι από τις πιο διασκεδαστικές και χαλαρές περιόδους του χρόνου για τα παιδιά μας, εγκυμονεί όμως και κάποιες παγίδες που σχετίζονται με τη διατροφή. Ως γονείς είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών εξακολουθούν να είναι πολύ απαιτητικές και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Η καθημερινότητά τους συνεχίζει να είναι έντονη ακόμη κι αν δεν έχουν σχολείο, φροντιστήριο ή ανάλογες υποχρεώσεις. Οι βόλτες στο πάρκο, το κολύμπι στην θάλασσα, η ελαφριά γυμναστική ή το ποδήλατο είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που κάνουν καθημερινά.

Έτσι, τις ζεστές αυτές ημέρες καλό είναι να αποφεύγουμε τα βαριά γεύματα, τα λιπαρά κρέατα ή τις σάλτσες. Στη δική μας οικογένεια έχουμε δομήσει για τους καλοκαιρινούς μήνες ένα διατροφικό πλάνο με έμφαση στο άπαχο κρέας και τα πουλερικά, τα ψάρια και τις ελαφριές σως, τις θρεπτικές σαλάτες και τα φρούτα.

Συνηθίζω να λέω ότι αυτή η στροφή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τους περισσότερους γονείς προς την υγιεινή και θρεπτική διατροφή των παιδιών είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι μια καλή διατροφή εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από μια καλή και ασφαλή πρώτη ύλη και σε δεύτερη φάση από την συνταγή, τους συνδυασμούς και τους τρόπους μαγειρέματος.

Γι’ αυτό, αναζητώ συνεχώς ποιοτικά προϊόντα που με κάνουν να αισθάνομαι σίγουρη για αυτό που θα μαγειρέψω για την οικογένειά μου.

Το κοτόπουλο αποτελεί αναπόσπαστο και πολύ αγαπημένο μέρος της διατροφής μας και ταυτόχρονα έρχεται να μας σώσει από όλες εκείνες τις παροδικές στιγμές ανορεξίας που, όπως θα ξέρετε ως γονείς, είναι συχνό φαινόμενο στα παιδιά ειδικά το καλοκαίρι. Τα μικρά αγαπούν πολύ το κοτόπουλο και με δεδομένο ότι οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές, βρίσκεται πάντα στο μενού μας. Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι το πιο εύπεπτο και εύκολα αφομοιώσιμο κρέας, αφού περιέχει ελάχιστο συνδετικό ιστό.

Σε κάθε συνταγή με κοτόπουλο η επιλογή μου είναι πάντα τα νόστιμα, ορεινά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ. Πρώτη η ΠΙΝΔΟΣ με τα νωπά συσκευασμένα κοτόπουλα προσφέρει σε όλους μας 3πλή σιγουριά.

Ας δούμε τα 3 ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανανεωμένης σειράς:

1. Νοστιμιά ⇒ Ταυτότητα προέλευσης

Στη νέα ετικέτα θα δείτε το όνομα του παραγωγού, αλλά και την περιοχή στην οποία βρίσκεται η φάρμα του και έτσι γνωρίζετε πού ακριβώς στον Νομό Ιωαννίνων μεγάλωσε το κοτόπουλο που έχετε προμηθευτεί.

2. Φρεσκάδα ⇒Συσκευασία

Όλα τα προϊόντα της σειράς έρχονται σε συσκευασία με προστατευτική ατμόσφαιρα που προφυλάσσει και διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα για περισσότερες μέρες. Ως μαμάδες ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο είναι σωτήριο και απαραίτητο.

3. Ασφάλεια ⇒ Τροφή

Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ είναι υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας και έτσι νιώθουμε πάντα ασφαλείς, καθώς γνωρίζουμε ότι τρέφονται με 100% Φυτικές Τροφές και έχουν πιστοποίηση AGROCERT.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Τα νωπά τεμαχισμένα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ διατίθενται πλέον σε σταθερό βάρος, πράγμα που προσωπικά βρίσκω φοβερά βολικό, τόσο για το οικογενειακό μπάτζετ και τον προγραμματισμό των μερίδων, όσο και για το γεγονός ότι είναι πολύ πρακτική επιλογή για τις online παραγγελίες μου.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αξίζει να προσθέσετε τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ στη λίστα σας είναι το γεγονός ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων της ανανεωμένης σειράς Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ Νωπά συσκευασμένα θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ. Μια υπέροχη πρωτοβουλία που ως γονέα με συγκίνησε ιδιαίτερα.

Όλοι μας αναζητούμε το καλύτερο για το φαγητό της οικογένειάς μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να τρώνε κάτι για το οποίο είμαστε σίγουροι. Άρα, κάθε φορά που τα παιδιά ζητούν κοτόπουλο πεταλούδα, κοτομπουκιές, μπουτάκια ή φιλετίνια, τους τα προσφέρω με 3πλη σιγουριά και ανυπολόγιστη χαρά.

Παρακάτω θα σας δώσω μια συνταγή που αγαπάμε πολύ κι ελπίζω να την απολαύσουν και τα δικά σας παιδιά.

Κοπανάκια στον φούρνο με μυρωδικά και σως φυστικοβούτυρο

Για τα κοπανάκια

1 συσκευασία κοπανάκια από ελληνικό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
1. κ.σ. ελαιόλαδο
1. κ.σ. μέλι άθερμο
1 κ.γ. κουρκουμά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σως φυστικοβούτυρο

200 γρ. φυστικοβούτυρο
100 γρ. γάλα καρύδας
1/2 κ.γ. κουρκουμά
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμό από 2 λάιμ

Για το σερβίρισμα

Σαλάτα αβοκάντο
Πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές
Φέτες Λάιμ

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

2. Βάζουμε τα κοπανάκια σε ένα ταψί.

3. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τα κοπανάκια.

4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35- 45 λεπτά μέχρι ψηθούν καλά και να ροδίσουν.

5. Για τη σως φυστικοβούτυρο βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι και την αφήνουμε στην άκρη.

6. Μόλις ψηθούν τα κοπανάκια σερβίρετε με φέτες λάιμ και συνοδεύετε με δροσερή σαλάτα ή πατάτες και γλυκοπατάτες φούρνου σαν τηγανιτές.

Καλό καλοκαίρι με όμορφες στιγμές και πολλά οικογενειακά τραπέζια!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network