Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε οι γονείς στα παιδιά μας είναι να τους μεταδώσουμε την αγάπη για το μαγείρεμα. Όταν τα παιδιά γνωρίζουν από μικρά να αξιολογούν τα προϊόντα, να καταλαβαίνουν τη φρεσκάδα και τη γεύση που πρέπει να έχουν, τόσο πιο καλά θα διατρέφονται στο μέλλον.
Επιπλέον, το οικογενειακό μαγείρεμα είναι μία από τις πλέον διασκεδαστικές δραστηριότητες ακόμα και για εμάς, αφού κατά τη διαδικασία μπορούμε να μιλάμε, να αστειευόμαστε, να ακούμε μουσική, ακόμα και να χορεύουμε.
Το να δοκιμάζουμε δε συνταγές ή υλικά από άλλες κουζίνες ανοίγει παράθυρα στον κόσμο και είναι πάντα μια αφορμή να ψάξουμε πληροφορίες και να μάθουμε μια καινούργια χώρα κάθε φορά.
Σήμερα, σε αυτό το πολύ απλό και fun μαγείρεμα, προσθέτουμε απλώς κάποια ασιατικά στοιχεία δουλεύοντας με σόγια σε wok. Καλή επιτυχία!
Υλικά:
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά (οποιουδήποτε χρώματος)
80 γρ. γλυκό καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα)
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας πουρέ τζίντζερ
300 γρ. ωμές γαρίδες
2 x 250 γρ. ρύζι (προβρασμένο)
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (όχι πολύ αλατισμένη)
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
ΒΗΜΑ 1
Πριν από το μαγείρεμα ενός stir-fry, προετοιμάστε όλα τα υλικά. Ξεφλουδίστε τις φλούδες από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, στη συνέχεια κόψτε τις άκρες της ρίζας και κόψτε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 3 εκατοστών κατά μήκος. Ψιλοκόψτε την πιπεριά σε μικρά κομμάτια και στραγγίξτε το γλυκό καλαμπόκι, αν χρησιμοποιείτε κονσέρβα. Ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου για συνθλίψετε τις σκελίδες ώστε να διαμορφώσετε μια «πάστα» σκόρδου.
ΒΗΜΑ 2
Τοποθετήστε ένα γουόκ στις εστίες και γυρίστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο γουόκ. Σπάστε ένα από τα αυγά σε ένα μπολ και αναποδογυρίστε το προσεκτικά στο γουόκ, στη συνέχεια επαναλάβετε με ένα δεύτερο αυγό. Τηγανίστε δύο αυγά τη φορά μέχρι να γίνουν τραγανά στις άκρες αλλά να παραμένει κάπως ρευστός ο κρόκος, υπολογίστε περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα πρώτα αυγά και συνεχίστε.
ΒΗΜΑ 3
Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο γουόκ και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Ρίξτε μέσα τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το γλυκό καλαμπόκι, την πάστα σκόρδου, την πάστα τζίντζερ και τις γαρίδες και τηγανίστε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται ροζ (περίπου 2-3 λεπτά). Συνεχίστε να ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα για να βεβαιωθείτε ότι όλα μαγειρεύονται ομοιόμορφα.
ΒΗΜΑ 4
Ρίξτε μέσα το ρύζι και τη σάλτσα σόγιας και αλατοπιπερώστε. Συνεχίστε το τηγάνισμα για άλλα 2 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι καυτό. Μοιράστε το τηγανητό ρύζι σε τέσσερα μπολ και, στη συνέχεια, προσθέστε τα τηγανητά αυγά και το σουσάμι πριν το σερβίρισμα.