Θέλεις ένα γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο πρωινό για όλη την οικογένεια; Αυτά τα ιαπωνικά soufflé pancakes είναι ό,τι χρειάζεσαι!
Αν ψάχνεις ένα πρωινό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτά τα ιαπωνικά soufflé pancakes! Είναι απίστευτα αφράτα, ελαφριά και φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά. Το καλύτερο; Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες στη μαγειρική – μόνο λίγη υπομονή και αγάπη!
Δες τη συνταγή παρακάτω και ετοιμάσου να απολαύσεις ένα λαχταριστό πρωινό!
Ιαπωνικά Soufflé Pancakes
Υλικά
30 γρ. αλεύρι
20 ml φυτικό γάλα
2 αυγά
25 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγες σταγόνες βανίλιας
Εκτέλεση
1. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη.
3. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με το φυτικό γάλα και τις σταγόνες βανίλιας.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας καλά για να μην υπάρχουν σβόλοι.
5. Ενσωματώνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα, διπλώνοντας με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω για να μη χαθεί ο αέρας.
6. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα.
7. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα pancakes να ψηθούν για μερικά λεπτά. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Tip: Σέρβιρέ τα με φρούτα ή μέλι για ένα ακόμα πιο απολαυστικό αποτέλεσμα!
Δες το βίντεο παρακάτω και δοκίμασέ το!
@jacobe_lee Looking for a quick and easy breakfast recipe that’s healthy and delicious? Try our 🥞 Japanese Souffle Pancakes! Made with just a handful of simple ingredients, these fluffy pancakes are sure to be a hit with the whole family. By@giorgiapaino Here’s what you’ll need: • 30g flour 🌾 • 20ml vegetable milk 🥛 • 2 eggs 🥚🥚 • 25g erythritol or sugar 🍬 • 1/2 teaspoon baking powder 🧁 • Vanilla drops 🍦 To get started, separate the egg whites from the yolks and whip the egg whites until stiff, slowly adding in the erythritol or sugar. In a separate bowl, whip the yolks with the vanilla drops and milk, then add in the flour, making sure to get rid of any lumps. Finally, carefully incorporate the egg whites with a spatula, folding them in from top to bottom. Once your batter is ready, heat up a non-stick pan and scoop out small portions of the batter to create your pancakes. Cook for a few minutes on each side until golden brown and fluffy, then serve with your favorite toppings. Perfect for a weekend brunch or a weekday breakfast on-the-go, these Japanese Souffle Pancakes are a must-try recipe that you’ll want to make again and again. So why not give them a try today? #japanesepancakes#soufflepancakes#healthybreakfast#easyrecipes#fluffypancakes#lowcalorie#vegetarianbreakfast#glutenfree#sugarfree#pancakelovers#breakfastideas#pancakerecipe#recipesfortiktok#foodtiktok#cookingtips#homecooking ♬ original sound – Magic_kitchen