Η σοκολατόπιτα είναι ίσως το γλυκό που αρέσει σε όλους και μπορείς να το απολαύσεις όλες τις ώρες της μέρας. Είναι τέλεια για πρωινό, για απογευματινό σνακ αλλά και για επιδόρπιο.
Εμείς βρήκαμε μια συνταγή για να την φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει κακάο σε σκόνη και ελάχιστη ζάχαρη για να την απολαύσεις χωρίς τύψεις!
Γρήγορη σοκολατόπιτα
Υλικά
Έτοιμη ζύμη για γλυκιά πίτα/τάρτα
3 & 1/2 κουτ.σούπας κακάο σε σκόνη
2 μεγάλα αυγά
1 & 1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
140 ml γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το κακά.
Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα μέχρι να αναmειχθούν καλά.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 22 εκατοστών και από πάνω βάζουμε το μείγμα μας
Ψήνουμε για 55 λεπτά μέχρι να έχουμε μια κρούστα στο πάνω μέρος
Αφήνουμε να κρυώσει και να κάτσει η γέμιση (μπορεί να σας φαίνεται λίγο νερουλή αλλά όταν κρυώσει θα κάτσει)
Σερβίρουμε με σαντιγύ ή με κομματάκια σοκολάτας!