Ξέχνα το φύλλο. Η σπανακόπιτα με ζύμη από αλεύρι και γιαούρτι είναι το ιδανικό σνακ / απογευματινό / πρωινό / γεύμα που θα δοκιμάσεις.
Υλικά
Για την γέμιση
- 350 γρ σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Άνηθος
- 2 μέτρια αυγά
- 2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ τυρί φέτα
- 1 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
Για το μείγμα ζύμης
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 400 γρ νερό
- 130 γρ ελαιόλαδο
- 270 γρ γιαούρτι
- 1,5 κτγ αλάτι
- 10 γρ μπέικεν πάουντερ
Για το πασπάλισμα
- 100 γρ Σουσάμι
- Ελαιόλαδο
Ταψί 46χ38 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι μαζί με το αλάτι και τα πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε τα υγρά με την βοήθεια από ένα σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι. Ρίχνουμε τα αυγά, τις 2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , το νερό , το ελαιόλαδο , το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με χυλό.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46χ38 εκ. και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προσθέτουμε το μισό μείγμα από τον χυλό και το στρώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Βάζουμε από πάνω την γέμιση και την πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο το μείγμα και το στρώνουμε σε όλες τις άκρες του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 190 c. Η πιο εύκολη και νόστιμη σπανακόπιτα που έχετε φτιάξει είναι έτοιμη!
@livekitchen Δεν έχω ξαναφάει πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!!👌 #Livekitchen #recipes #eleni #baking #athens #thessaloniki #foryou #f52grams #yummy #cooking #pie #boreg #spanakopita #spanakopitakia #spanaki #sintages #sintagesgiapite #eykolessyntages ♬ πρωτότυπος ήχος – LiveKitchen