Τα μήλα έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Δηλαδή κάθε μήνα του χρόνου μπορείς να βρεις μήλα γλυκά και ζουμερά, όμως το φθινόπωρο και το χειμώνα, η νοστιμιά τους είναι ανεπανάληπτη. Ένα μικρό μήλο περιέχει μόλις 47 θερμίδες και αμέτρητα οφέλη για τον οργανισμό μας. Το φρούτο αυτό, εκτός του ότι τρώγεται ολόκληρο όπως ακριβώς είναι, χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές συνταγές και κυρίως στην ζαχαροπλαστική. Γιατί ποιος δεν έχει φάει μπισκότα ή cupcakes με κομματάκια μήλου; Πολλοί μπορεί. Όμως μηλόπιτα σίγουρα έχουμε φάει όλοι μας! Και αφού έχεις δοκιμάσει ξανά και ξανά την ίδια (παχυντική) συνταγή με την ζύμη, την μπόλικη ζάχαρη και το βούτυρο, ήρθε η στιγμή να απολαύσεις την υγιεινή και πιο ελαφριά εκδοχή της, την οποία μπορείς να ετοιμάσεις σε μόλις 5 λεπτά, αρκεί να έχεις εύκαιρη μια κούπα και ένα μήλο. Τέλειο;
Για την μηλόπιτα στην κούπα θα χρειαστείς:
2 κ.σ γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)
1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή αγαύη
½ κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ σάλτσα μήλου (χωρίς ζάχαρη)
½ φλιτζ βρώμη αλεσμένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.σ κανέλα
1 μήλο κομμένο και ξεφλουδισμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλε το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου, την βανίλια και την σάλτα μήλου. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά. Πρόσθεσε έπειτα το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Έπειτα κόψε το μήλο σε μικρά κομματάκια και τοποθέτησε τα μέσα σε μια κάπως μεγαλούτσικη κούπα. Ρίξε ένα κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου και κανέλα. Ανακάτεψε να απλωθεί σε όλα τα μήλα το σιρόπι. Έπειτα βάλε στην κούπα το παχύρρευστο μείγμα και τοποθέτησε το στο φούρνο μικροκυμάτων για πέντε λεπτά. Η μηλόπιτα….αλλιώς είναι έτοιμη!