Η μαγική ομελέτα: Η απόλυτη ιδέα για κυριακάτικο brunch που θα λατρέψουν τα παιδιά

Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τη δύναμη μιας υπέροχης, καλοφτιαγμένης ομελέτας. Καταρχήν γιατί είναι ένας διατροφικός θησαυρός για τα παιδιά που εξασφαλίζει ότι πήραν αρκετές πρωτεΐνες, αλλά και ένας μαγικός τρόπος για να «κρύψουμε» τα λαχανικά σε περίπτωση που δεν τα πολυσυμπαθούν τα παιδιά. Εδώ προτείνουμε μια συντηρητική εκδοχή μόνο με ντομάτα, αλλά αν είναι δεκτικά τα παιδιά, μπορούμε βέβαια να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά.

Ένας ακόμη λόγος είναι πως πρόκειται για ένα γεύμα που μαγειρεύεται εύκολα και μπορεί να μας κρατήσει για ώρες ώστε να βγούμε με τα παιδιά έξω το Σαββατοκύριακο, να παίξουμε και να κάνουμε βόλτες χωρίς να ανησυχούμε για το επόμενο γεύμα που μπορεί να ακολουθήσει ώρες μετά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

3 αυγά ελευθέρας βοσκής
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τσένταρ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
2 λεπτές φέτες ζαμπόν καλής ποιότητας
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:

Σπάμε τα αυγά σ’ ένα μπολ – δεν τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι, καθώς πρέπει πρώτα να τα χτυπήσουμε! Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι στα αυγά και ανακατεύουμε και το γάλα.

Χτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενωθούν οι κρόκοι και τα ασπράδια και το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.

Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών  και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Καθώς το αυγό αρχίζει να πήζει, χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να σπρώξουμε τα αυγά από έξω προς τα μέσα, στο της ομελέτας, γέρνοντας το τηγάνι έτσι ώστε το αυγό που τρέχει να γεμίσει το χώρο.

Τότε προσθέτουμε τις ντομάτες και το μεγαλύτερο μέρος του τυριού και του μαϊντανού. Τοποθετήστε το ζαμπόν από πάνω.

Μαγειρεύουμε την ομελέτα για άλλο ένα λεπτό και, στη συνέχεια, χαλαρώνουμε τις άκρες της με μια σπάτουλα. Γλιστράμε την ομελέτα από το τηγάνι σε ένα ζεσταμένο πιάτο, γέρνοντας το τηγάνι έτσι ώστε η ομελέτα να διπλωθεί όμορφα στο πιάτο.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network