Οι περισσότεροι δεν έχουμε δυστυχώς τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να ετοιμάσουμε περίτεχνα πιάτα για το γιορτινό μας τραπέζι. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν λύσεις.
Ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά του τραπεζιού είναι μπρουσκέτες με μοτσαρέλα, ντομάτα και πέστο, έτοιμες σε 15 λεπτά, κυριολεκτικά.
Ας δούμε τη διαδικασία μαζί.
Μπρουσκέτες με μοτσαρέλα
Υλικά
-Μοτσαρελάκια μικρά
-1 γαλλική μπαγκέτα
-Ένα βαζάκι πέστο
-Ντοματάκια μαγειρεμένα με μυρωδικά (αν δεν βρίσκουμε έτοιμα σε συσκευασία, απλώς μαγειρεύουμε ντοματάκια από κονσέρβα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό).
-Ελαιόλαδο
-Κρέμα βαλσάμικο
Εκτέλεση
-Κόβουμε την μπαγκέτα σε σχετικά λεπτές φέτες και τις απλώνουμε σ΄ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει μια λαδόκολλα
-Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στην κάθε φέτα
-Προσθέτουμε από μια κουταλιά της σούπας (όχι ξέχειλη) τα μαγειρεμένα ντοματάκια
-Από πάνω μισή (μικρή) μοτσαρέλα, ή και τα δύο κομματάκια αν προτιμάμε
-Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 10 λεπτά (στους 180)
Αφού τα βγάλουμε:
-Προσθέτουμε λίγο έτοιμο πέστο στην άκρη του κουταλιού.
-Προαιρετικά προσθέτουμε λίγη κρέμα βαλσάμικου στο τέλος.
Κι έτσι μέσα σε 15 λεπτά έχουμε έτοιμο ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι μας.