Τα μπισκότα είναι από τα σνακ που σπάνια λείπουν από ένα σπίτι – πόσο μάλλον όταν έχεις παιδιά.
Είναι ιδανικά για πρωινό, για ενδιάμεσο σνακ, για συνοδευτικό, για τσιμπολόγημα – αρκεί να είναι υγιεινά και να έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για γεμιστά μπισκότα βρώμης με φυστικοβούτυρο.
Υλικά
100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. μέλι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ. γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κ.γ αφρίνα
λίγη βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι/λεμόνι
250 γρ. νιφάδες βρώμης
2 αυγά
φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C .
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα, την αφρίνα και τις νιφάδες βρώμης.
3. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, το μέλι και το βούτυρο.
4. Ενώνουμε τα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.
5. Ρίχνουμε και την βανίλια – ή το ξύσμα.
6. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
7. Πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια (μέγεθος καρυδιού) και τα πιέζουμε για να πάρουν ένα πλακέ σχήμα.
8. Ψήνουμε για 12- 15 λεπτά τα μπισκότα – μέχρι να πάρουν χρώμα.
9. Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε με περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο.
Extra tips:
Μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή και με ταχίνι.
Αν δεν θέλουμε να τα γεμίσουμε και τα αφήσουμε σκέτα, συνοδεύουν τέλεια το γάλα των παιδιών και μπορούμε επίσης να τα σπάσουμε και να τα ρίξουμε στο γάλα τους με mix ξηρών καρπών.
Καλή απόλαυση!
Δείτε επίσης:
Μπισκότα με ταχίνι και κακάο μόνο με 4 υλικά, χωρίς ζάχαρη