Θυμάσαι τότε που πηγαίναμε σχολείο και κάποια στιγμή το κυλικείο εκτός από το κουλούρι και τον “σαλίγκαρο” άρχισε να φέρνει και πιροσκί; Ναι, είναι πεντανόστιμο, τα παιδιά τρελαίνονται αλλά δεν είναι και το πιο υγιεινό σνακ! Εμείς βρήκαμε μια συνταγή (από την κυρία Βασιλική) για να το απολαμβάνουν τα παιδιά μας μαγειρεμένο από εμάς και με το λάδι που θα επιλέξουμε!
Πιροσκί ή πισία, όπως και να τα πεις είναι πεντανόστιμα!
Ζύμη
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 αυγό
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη και
- αλεύρι όσο πάρει, να μην είναι σφιχτή ούτε να κολλάει στα χέρια
Οδηγίες
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δύο σακουλάκια μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και σιγά σιγά το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το πάρει γίνει η ζύμη μας.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζουμε με πετσέτα η τραπεζομάντηλο μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε στρογγυλό. Αυτό το κάνουμε σε όλα. Η γέμιση είναι πατάτα. Βράζουμε τις πατάτες, αν τις βράσουμε με τη φλούδα, μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και φρέσκο κρεμμυδάκι, βάζουμε αλάτι πιπέρι και τις πατάτες που τις έχουμε πατήσει με το πιρούνι. Έπειτα παίρνουμε με το κουτάλι και βάζουμε στα στρογγυλά πιτάκια και κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι τις επιλογής μας.
@.mairi2400 #Πιροσκί ή #πισία, όπως και να τα πεις είναι πεντανόστιμα!! Συνταγή 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇 Ζύμη: 1ποτηρι νερό χλιαρό ,1 ποτήρι γάλα χλιαρό ,2 φακελάκια ξηρή μαγιά ,1 αυγό , λίγο αλάτι , λίγη ζάχαρη και αλεύρι όσο πάρει ,να μην είναι σφιχτή ούτε να κολλάει στα χέρια … Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δύο σακουλάκια μαγιά το αλάτι την ζάχαρη και σιγά σιγά το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε .. Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το πάρει γίνει η ζύμη μας . Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζουμε με πετσέτα η τραπεζομάντηλο μέχρι να φουσκώσει . Έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια . Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε στρογγυλό . Αυτό το κάνουμε σε όλα…. Η γέμιση είναι πατάτα .. Βράζουμε τις πατάτες ,εγώ τις βράζω με την φλούδα .. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε .Σε ένα τηγάνι Τσιγαριζω κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και φρέσκο κρεμμυδάκι ,βάζω αλάτι πιπέρι και τις πατάτες που τις έχω πατήσει με το πιρούνι . Έπειτα περνούμε με το κουτάλι και βάζουμε στα στρογγυλά πιτακια και κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι τις επιλογής μας .#ΖΥΜΑΡΑΚΙ🥐🥐 #fyrrrr #viraltiktok #tiktok #binteo #forgiou🖤 #follower #forgiou👑 #συνταγή #Νοστιμο #ζυμαρι #ζυμαρι #ευκολες_συνταγες #σπιτικεςσυνταγες #Πιτες ♬ Ay Balam – Uzeyir Mehdizade