Οι μαμάδες θέλουμε να διαλέγουμε πάντα τα καλύτερα προϊόντα για τα παιδιά μας, τα πιο ποιοτικά τρόφιμα που θα τους δώσουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους. Μια δυσκολία σε αυτή την προσπάθεια είναι πολλές φορές τα γλυκά σνακ που θέλουν να αγοράσουν από το κυλικείο του σχολείου, οι σοκολάτες που λιγουρεύονται στο σούπερμαρκετ και το γλυκό που απαιτούν μετά το φαγητό.
Πολλοί γονείς επιλέγουν πλέον να ετοιμάζουν μόνοι τους τα γλυκά που προσφέρουν στα παιδιά τους -ειδικά στα μικρά παιδιά- φτιάχνοντας στο σπίτι κέικ, μους, γλυκές μπάρες δημητριακών αλλά και τούρτες! Με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν οι ίδιοι τα υλικά που θα προσθέσουν στη συνταγή, διαλέγοντας τα πιο ποιοτικά, αλλά περνούν και όμορφο χρόνο με τα παιδιά αφού μαγειρεύουν μαζί τους.
Τα τελευταία χρόνια οι μαμάδες έχουμε πλέον μάθει ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα “κακά” λιπαρά στις συνταγές μας και για αυτό έχουμε εντάξει το ελαιόλαδο τόσο στις γλυκές όσο και στις αλμυρές συνταγές. Το ελαιόλαδο, εξάλλου, είναι ο ηγέτης της μεσογειακής διατροφής χάρη στα μονοακόραεστα λιπαρά οξέα που διαθέτει, τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τη βιταμίνη Ε. Οι ειδικοί, μάλιστα, προτείνουν το ελαιόλαδο και σε όσους θέλουν να μειώσουν τη κακή χοληστερίνη και να αυξήσουν την καλή, αφού περιέχει ελαϊκό οξύ.
Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για την καθημερινή διατροφή των παιδιών αφού περιέχει φαινόλες και πολυφαινόλες, φυσικά αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, που υπεύθυνες για μια σειρά εκφυλιστικών παθήσεων.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο για τα παιδιά
Ειδικά για την παιδική διατροφή, το Εξαιρετικο Παρθένο Ελαιόλαδο είναι ιδανικό, αφού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, δεν έχει υποστεί καμιά χημική επεξεργασία, διατηρεί όλα τα πολύτιμα συστατικά του και έχει οξύτητα μικρότερη από 0.8%.
Το άρωμά του και η γεύση του το κάνουν κατάλληλο τόσο για τις σαλάτες και τα λαχανικά όσο και για τα κρέατα, τα ψάρια αλλά και τα γλυκά.
Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Για να διατηρηθούν στο μέγιστο τα θρεπτικά συστατικά του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου αλλά και το άρωμά του, ιδανικά προσθέτουμε λίγο στην αρχή του μαγειρέματος και το περισσότερο στο τέλος.
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαόλαδο στη ζαχαροπλαστική
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι ένα ιδανικό υλικό για να αντικαταστήσει τα τρανς λιπαρά στη ζαχαροπλαστική. Το χρησιμοποιούμε αντί για μαργαρίνη, σπορέλαιο ή βούτυρο, όπως και πολλοί διάσημοι σεφ και ζαχαροπλάστες που το επιλέγουν και για την ιδιαίτερη νοστιμιά που δίνει στις συνταγές τους.
Γλυκές Συνταγές με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Ανάμεικτο κέικ με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και γιαούρτι
Συστατικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χυμός πορτοκαλιού (από μισό πορτοκάλι)
3 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουτ.σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σταδιακά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, πάντα ανακατεύοντας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Το προσθέτουμε στο μείγμα μας .
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού- αν είναι πολύ αραιό το μείγμα δεν χρειάζεται να το βάλουμε όλο.Κρατάμε λίγο από τον χυμό στην άκρη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και προσθέτουμε το μισό μείγμα.
Στο άλλο μισό προσθέτουμε το κακάο και όσο χυμό μας έμεινε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στη φόρμα. Ανακατεύουμε με ένα μαχαιράκι τα δύο μείγματα για να κάνουμε σχεδιάκια.
Ψ’ήνουμε στον αέρα στους 170-180ο για 40 με 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και καρύδια του Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου
Υλικά:
Για το σιρόπι:
4 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
1 βανίλια, σκόνη
3 κ.σ. κακάο σκόνη
1 φλ. μέλι
Για το χαλβά:
220 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
150 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κακάο, βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
Μόλις κρυώσει αρκετά το σιρόπι, αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας.
Για το χαλβά:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αμέσως ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι το σιμιγδάλι να αλλάξει χρώμα και να καβουρδιστεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα καρύδια, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει λίγο.
Μεταφέρουμε το χαλβά σε μακρόστενη φόρμα, που πριν βρέξαμε πολύ καλά το εσωτερικό της.
Πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να μην αφήσει κενά και όταν κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε το χαλβά και σερβίρουμε.
(Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο:
Γιατί χρησιμοποιούμε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ στις συνταγές μας;
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ διαθέτει ισορροπημένη γεύση,πλούσιο άρωμα, χαμηλή οξύτητα, ποιότητα και είναι ιδανικό για τις οικογένειες που θέλουν να το χρησιμοποιούν καθημερινά στην κουζίνα τους.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ βασίζεται σε μυστική συνταγή από επιλεγμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που προέρχονται κυρίως από τις τρεις πιο διαδεδομένες και ποιοτικές ποικιλίες στην πατρίδα μας: την Κορωνέϊκη, το Μανάκι και τη Λαδελιά. Συγκομίζονται από ελαιοκομικές περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης και παράγονται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, που σέβεται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόκαρπου.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ, είναι ιδανική ποιοτική επιλογή για καθημερινή χρήση στις οικογενειακές συνταγές, είτε ως ωμό, είτε σε ήπιες μαγειρικές χρήσεις.
Διάβασε περισσότερα για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ εδώ.