Μοναδικά ανάποδα πιτάκια με μήλο και αχλάδι που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά:
- 3 βιολογικά μήλα
- 3 βιολογικά αχλάδια
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Βιολογικό σιρόπι σφενδάμου
- κανέλα
- 50 γρ. γκοργκοντζόλα
- 1 αυγό
- προοαιρετικά καρύδια για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε έξι μέρη.
- Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνουμε 6 λωρίδες με Βιολογικό σιρόπι σφενδάμου και από πάνω τοποθετούμε 1/2 φρούτο σε φετάκια.
- Πάνω από το μήλο ρίχνουμε κανέλα και έξτρα σιρόπι σφενδάμου, ενώ πάνω από το αχλάδι βάζουμε γκοργκοντζόλα και σιρόπι σφενδάμου.
- Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας, πατάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 17-20 λεπτά.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον Μάνο Δημητρούλη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα, https://dietstories.gr/
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram