Τα ντουλάπια της κουζίνας μπορεί να έχει πολλά πράγματα αλλά συνήθως δεν έχει… στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ. Ή τα καταναλώνουμε αμέσως όταν τα αγοράζουμε ή ξεχνάμε να τα γράψουμε στη λίστα του σούπερ μάρκετ. Έτσι όταν σου έχει μείνει μπιφτέκι και θέλεις να φτιάξεις ένα σπιτικό μπέργκερ… σπάνια βρίσκουμε τα στρογγυλά ψωμάκια. Και δεν τα φτιάχνουμε;
Βρήκαμε μια συνταγή για να φτιάξεις ψωμάκια για μπέργκερ ή σάντουιτς κάθε φορά που θέλεις!
Ψωμάκια για μπέργκερ
Υλικά
500 γρ. λευκό αλεύρι
7 γρ. μαγιά
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
2 κουτ.γλ. αλάτι
1 κουτ.γλ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ηλιέλαιο
Προσθέτουμε 325ml νερό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια επιφάνει εργασίας και τιποθετούμε τη ζύμη μας
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να νιώσουμε ότι έχει σφίξει (μπορούμε να το κάνουμε και στο μίξερ με τον γάντζο για ζύμη για 5 λεπτά)
Τοποθετούμε τη ζύμη εκ νέου σε ένα λαδωμένο μπολ
Αφήνουμε για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε τη ζύμη μας σε ρολό
Κόβουμε στη μέση και κάθε ένα σε 4 κομμάτια
Έτσι έχουμε 8 κομμάτια ζύμης
Ζυμώνουμε το καθένα σε μπαλάκι και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό
Αφήνουμε χώρο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για άλλα 40 λεπτά
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς (αν θέλουμε περνάμε το καθένα με λίγο χτυπημένο αυγό) για μισή ώρα