Μήλα, λοιπόν! Ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που συχνά ξεχνάμε πως έχουν κι αυτά…εποχή! Η διαθεσιμότητά τους κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου μας κάνει να ξεχνάμε πότε είναι η εποχή που μπορούμε να τα βρούμε και να τα καταναλώσουμε ολόφρεσκα.
Το φθινόπωρο, λοιπόν, είναι η ιδανική εποχή για την κατανάλωσή τους και να μια ωραία ιδέα για να τρώνε τα παιδιά μας – κι εμείς – μήλα, σε μπισκότα!
Ακολουθεί μια συνταγή για εύκολα μπισκότα βρώμης με μήλο και λίγα υλικά ·
Υλικά
4 μήλα
1 1/2 φλ. λάδι
4 φλ. αλεύρι βρώμης
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. καρύδια (ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας) ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
4 κ. γλ. μέλι
1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν πολτό.
2. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μέλι και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια, τα καρύδια και το αλεύρι
4. Ζυμώνουμε αρκετά καλά και πλάθουμε τα μπισκότα. (Στην περίπτωση που τα μήλα σας είχαν παραπάνω υγρά και δεν πλάθονται εύκολα, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι βρώμης ή και νιφάδες βρώμης)
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Καλό φθινόπωρο!
Μια ακόμη συνταγή με μήλα
Muffins με νιφάδες βρώμης και μήλα έτοιμα σε 15 λεπτά