Η γρανίτα είναι το καλύτερο επόμενο πράγμα από το παγωτό. Αν και μοιάζει με σορμπέ, η υφή της είναι διαφορετική. Το σορμπέ είναι πιο απαλό και μπορεί να κοπεί σαν παγωτό. Η γρανίτα είναι τραγανή με θρυμματισμένα κομμάτια πάγου. Εξού και η ονομασία γρανίτα, που ακούγεται σαν “γρανίτης”.
Η γρανίτα έχει καταγωγή από τη νότια Ιταλία, την περιοχή της Σικελίας. Αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου σερβίρονται όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο δημοφιλείς το καλοκαίρι, γιατί είναι ένα τέλειο παγωμένο επιδόρπιο για τη ζέστη, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Τα 3 υλικά της γρανίτας
Η γρανίτα παρασκευάζεται συνήθως με νερό, αρωματικές ύλες και χρωστικές. Ωστόσο, όταν φτιάχνουμε σπιτική γρανίτα, χρησιμοποιούμε πραγματικά φρούτα αντί για τεχνητές γεύσεις. Επιπλέον, το ίδιο το φρούτο δίνει φυσικό χρώμα. Μερικά φρούτα για γρανίτα είναι τα βατόμουρα, το καρπούζι και τα πορτοκάλια.
Μόνο τρία συστατικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την παρασκευή αυτής της λαχταριστής γρανίτας καρπούζι. Θα μπορούσε εύκολα να είναι δύο συστατικά (φρούτο και ζάχαρη) ανάλογα με την ισχύ του μπλέντερ/του επεξεργαστή τροφίμων.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr