Μια συνταγή που θα κάνει όλη την οικογένεια να χαμογελάσει!
Τα τορτελίνια με τυρί και τα λαχταριστά κεφτεδάκια αποτελεί εγγύηση στο τραπέζι. Παράλληλα, έχει άρωμα Ιταλίας και είναι μια συνταγή και κομψή και νόστιμη που ακόμα και οι ενήλικες θα εκτιμήσουν.
Ειδικά αν τα παιδιά δεν ανέχονται την “νερουλή” υφή της σούπας, αλλά δεν τρελαίνονται και για τις βελουτέ (γιατί δεν είμαι μωρό, μαμά!), τότε αυτή η συνταγή ίσως τα κάνει να δοκιμάσουν… σούπα!
Υλικά:
- 250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 250 γρ χοιρινός κιμάς
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/4 του φλιτζανιού βρώμη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κωτσανάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 3 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
- 1 κονσέρβα ντομάτες
- 1 πακέτο τορτελίνι τυριού ψυγείου (φρέσκα)
- Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος λαχανικά όπως λάχανο, kale ή ό,τι άλλο θέλουμε
Εκτέλεση συνταγής:
-Βάζουμε το μοσχάρι, το χοιρινό, το αυγό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τη βρώμη και τον βασιλικό σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε απαλά τα υλικά με τα χέρια μας. Φτιάχνουμε περίπου 30 μικρά κεφτεδάκια.
-Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε αναδεύοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν (10 έως 12 λεπτά).
-Προσθέτουμε το ζωμό και τις ντομάτες και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
-Μειώνουμε τη θερμοκρασία προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα για περίπου 8 λεπτά.
-Προσθέτουμε τα τορτελίνια και μαγειρεύουμε για ακόμα 6 έως 8 λεπτά.
-Προσθέτουμε φύλλα λαχανικών κομμένα σε φέτες αν θέλουμε και μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά ακόμη.