3. Κριτσίνια με ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 ml νερό κρύο
- 50 ml λευκό κρασί
- ½ κ.γ ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ξανθές σταφίδες
- 50 γρ, αμύγδαλα ή καρύδια
- 20 γρ. ηλιόσπορους
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά υλικά (το ελαιόλαδο με το νερό και το κρασί).
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη το μπέικιν πάουντερ).
Σιγά – σιγά ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τους σπασμένους ξηρούς καρπούς και τους ηλιόσπορους.
Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι αρκετά ελαστική – χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι παραπάνω μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τυλίγεται τη ζύμη σε μορφή μπαλοτίνας και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.
Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.
Μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιμα.
Διαβάστε επίσης:
15 φρέσκες ιδέες για το απογευματινό σνακ των παιδιών