3 διαφορετικές συνταγές για κριτσίνια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

2. Κριτσίνια με γραβιέρα

Υλικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό κρύο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 250 γρ αλεύρι σκληρό
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 ½ κγ μπέικιν πάουντερ
  • λίγο πιπέρι
  • 80 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά υλικά (το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι).

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι).

Σιγά – σιγά ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά.

Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι αρκετά ελαστική – χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας.

Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι παραπάνω μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μορφή μπαλοτίνας και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.

Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.

Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.

Μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιμα.

Δείτε στην επόμενη σελίδα κριτσίνια με ξηρούς καρπούς

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network