Τα καλύτερα και τα χειρότερα ζευγάρια τροφών για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

Όταν σκεφτόμαστε τι να μαγειρέψουμε, συνήθως μας προβληματίζει η νοστιμιά. Κι όμως, το βασικό κριτήριο θα έπρεπε να είναι αν αυτό που φτιάχνουμε έχει τροφές που συνδυάζονται σωστά ή όχι. “Kάποια συστατικά, όταν βρίσκονται μαζί, ενισχύουν τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, βελτιώνουν την πέψη ή την απορρόφηση των συστατικών. Από την άλλη, ένας συνδυασμός φαινομενικά υγιεινός μπορεί να αυξάνει πολύ τα λιπαρά ή τα επίπεδα σακχάρου ή και να ακυρώνει τις ιδιότητες των τροφών” τονίζει η διατροφολόγος Κλειώ Χούπη. Δες τα καλύτερα και τα χειρότερα ζευγάρια.

Συνδυασμοί τροφών: Ποια είναι τα καλύτερα και τα χειρότερα ζευγάρια;

Σοκολάτα

ΝΑΙ με καφέ: Η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη, διεγερτικές ουσίες που βρίσκονται και στις δύο τροφές, παρέχουν ένα άμεσο boost. Παράλληλα, αυτός ο εξαιρετικός συνδυασμός ενισχύει υπέροχα την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών του καφέ και της σοκολάτας.

ΝΑΙ με μπαχαρικά: Οι πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, που δίνει ώθηση στο μεταβολισμό και ενισχύει τις καύσεις. Άλλο ένα μπαχαρικό που επίσης ταιριάζει καλά είναι η κανέλα, γιατί μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωσή της βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου του αίματος.

ΟΧΙ με γάλα: Η καζεΐνη εμποδίζει την απορρόφηση των φλαβονοειδών που βρίσκονται στο κακάο και είναι πολυφαινόλες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για τον οποίο οι διατροφολόγοι θεωρούν λιγότερο “υγιεινή” επιλογή τη σοκολάτα γάλακτος.

ΟΧΙ με αποξηραμένα φρούτα: Δαμάσκηνο, χουρμάς, ξηρό σύκο και άλλα παρόμοια φρούτα είναι πλούσια σε σάκχαρα. Αν τα συνδυάσεις με σοκολάτα, προκαλείται υπερβολική αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network